O cultivo de mexillón é o de maior produción na Acuicultura de España e dos máis importantes en Europa, alcanzando regularmente as 250.000 toneladas anuais. España é o segundo produtor mundial desta especie despois de China (450.000 toneladas anuais).
Esta produción lévase a cabo en balsas flotantes que se denominan bateas. As bateas ordénanse en grupos chamados polígonos, cuxa disposición e número están controlados polas autoridades autonómicas. Recentemente limitouse a 500 o número de cordas por balsa para evitar a saturación das zonas de cultivo e favorecer un mellor crecemento.
Esta produción lévase a cabo en balsas flotantes que se denominan bateas. As bateas ordénanse en grupos chamados polígonos, cuxa disposición e número están controlados polas autoridades autonómicas. Recentemente limitouse a 500 o número de cordas por balsa para evitar a saturación das zonas de cultivo e favorecer un mellor crecemento.
Catro etapas de cultivo:
Ao produtor ou cultivador de mexillón coñéceselle como mejillonero e conta cunha embarcación especial para realizar algunhas das manobras de cultivo. En xeral o cultivo de mexillón pódese diferenciar en catro etapas:
Ao produtor ou cultivador de mexillón coñéceselle como mejillonero e conta cunha embarcación especial para realizar algunhas das manobras de cultivo. En xeral o cultivo de mexillón pódese diferenciar en catro etapas:
1) obtención de semente
2) colocación da semente en cordas
3) desdobre ou control do número de exemplares
4) engorde e colleita. O cultivo comeza coa colecta de pequenos mexillóns ( de entre 0,250 mm. e 2 cm.) aos que se lles denomina "semente", xa sexa das zonas rochosas expostas ao océano e illas próximas (70%) ou de colectores artificiais que se colocan nas propias balsas de cultivo (30%).
As bates miden uns 25 metros de longo e uns 20 metros de ancho apróximadamente.
No hay comentarios:
Publicar un comentario